fredag 27. desember 2013

Ny workshop på Hornøya

Om du har lyst til å oppleve sjøfugl på nært hold, og å få spesielle bilder i vinterlige omgivelser så blir det nå en ny mulighet. For fjerde året ønsker Knut-Sverre Horn og undertegnede velkommen til tre dager med fugler, frisk havsluft, friskt vær, spennede opplevelser og hyggelig selskap på Norges østligste punkt. Og det er vel ikke helt feil at det kanskje også Norges beste sted for å fotografere sjøfugl.Hornøya i Finnmark er nemlig verdensberømt for sitt yrende fugleliv. Noe av det som er spesiellt her er de mange artene og store mengdene sjøfugl, og det at de er så lette å komme innpå at du nærmest kan få dem på "klappehold". Dette gir selvsagt flotte fotomuligheter. Mange premierte bilder er nettopp herfra og til og tatt under vår workshop: http://knutsverrehorn.blogspot.no/2012/10/ny-1-plass-i-european-wildlife.html
De fleste som besøker Hornøya kommer hit på sommeren. Men når vi legger workshopen såpass tidlig så er det gjerne vinterlige forhold, og dermed også større sjanse for spesielle bilder.I løpet av dagene vil vi dele av våre erfaringer. Du vil få en innføring i naturfoto generellt, om fugle og landskapsfoto, og tanker rundt det å skape gode bilder. Hvis du ønsker det gir vi selvfølgelig også veiledning og tips under fotograferingen om hvordan du får de beste fuglebildene. På kveldstid blir det bildevisninger og hyggelig prat. Da ser vi også på dagens fotografiske resultater og gir veiledning. På dagtid er vi ute og fotograferer. Aktiviteten avpasses etter været. Vi forventer både storm og stille.

I 2014 blir det en workshop. Datoene er 3-6 april. Vi tar båt ut til Hornøya og bor på fyrstasjonen som blir vår base, og som vi vil ha for oss selv. På denne tiden er det fremdeles mørkt på natten, så blir det klarvær er det også mulighet for nordlysfoto.Det blir også mulighet for båttur rundt Hornøya og i Bussesundet. Her prøver vi å komme innpå de store flokkene av praktærfugl og stellerand. Men det blir også sjanser for å se en mengde annet fugleliv. (Værforbehold)


Workshopen koster kun kr. 4950,-. Dette inkluderer båttur og transport ut til øya, bildevisninger, overnatting og mat. Reise til Vardø må du ordne selv, men vi kan selvsagt være behjelpelig med tips.
Bindende påmelding til Bjarne: bjarne@riesto.no eller 97147664
 
 
 
Her er det først til mølla prinsippet som gjelder, så ikke vent for lenge. Erfaringsmessig blir det fort fullt.

Her er noen flere linker med bilder fra workshopene:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar