mandag 11. februar 2013

Når lyset blir borte

Det er lyst, plutselig er det mørkt og så er det lyst igjen. Kanskje det er noen som oppfatter døgnet slik, som skiftninger kun mellom lys og mørke. Men lyset er noe mer enn bare av og på. Det er faktisk ikke bare lysstyrken som avtar når solen går ned.
Jeg tror ikke alle er like oppmerksomme på hvordan lyset endrer farge og karakter etter hvert som dagen blir borte og natten tar over. Det blir mykere og mer fargerikt, men bare for en kort stund. Deretter kommer det blå krypende opp over horisonten, tar med seg kontrastene og drar mørket etter seg over himmelen.
 
  
 
 
 

7 kommentarer:

 1. Vackert! Och det är något speciellt att bara sitta och studera hur ljuset och färgerna förändras. Till slut nästan helt blått. Och därefter svart :)

  SvarSlett
 2. Så fint du beskriver det med lyset på denne tiden. Det blir mjukere og mer fargerikt før det bare plutselig tar magien med seg. Nydelige bilder du legger ved som beskriver dette fenomenet. Noen ganger lurer en på om det er de riktige fargene når en ser på bildene etter kveldsturer. Mye mere metning enn en ser tidligere på dagen.
  Tusen takk for et flott innlegg.
  Fra Hilda

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarene. Fargene er imponerende, og de er også riktige ja. Både lyset, tiden på døgnet, været og teknikken må sitte for gjengi det sånn noenlunde.

  SvarSlett
 4. Ja, særlig på denne tiden av året kan lyset være svært magisk. Det skifter fort; i det ene øyeblikket sitter man og nyter pastellene, og i det neste, som kanskje bare varer noen få minutter, så har du blålyset omkring deg. Vakkert fremstilt! :-) Mykt og soft, og gode komposisjoner! :-)

  SvarSlett
 5. Dette lyset er så fint at det river! Tror jeg må gjøre finnmarking av meg igjen.. Av bildene, er det nr 2 som treffer best. Jeg liker lysets refleksjon i snøen. -Sabla fint. Også linjer og lys i det siste treffer godt.

  SvarSlett
 6. Jeg takker for kommentarene. Hyggelig at mine enkle bilder faller i smak.

  SvarSlett