onsdag 11. januar 2012

Bølger i stille hav

Det er altfor lite bølgebilder på denne, og andre blogger. Men, det er vel med det som med alt annet  - det går i bølger. Også med bølgebildene. Vi er vel kanskje inne i en bølgedal nå, men da vet vi jo et vi er på vei mot en bølgetopp. Dermed bryter det hele ut i en kaskade av bølgebilder. Herlig!

Point Lobos, California

Når jeg nå er inne på bølger; Stillehavet. Tenk litt på navnet, si det høyt til deg selv og prøv å se for deg Stillehavet! Det høres så flott ut. Et flatt og stille hav. Varmt er det dessuten. Vi har jo alle et bilde på netthinna av den ensomme palmeøya der det står en enslig palme i sanden, og under den sitter den skibbrudne med sin kokosnøtt. Rundt den øya, der er det ingen ting annet enn et stort blått og stille hav. Uendelig blått og stille, kanskje bare brutt av en haifinne som lager en liten krusning. Sånn skal Stillehavet være. Og hva fikk jeg se?

Point Lobos, California

Stillehavet var en stor skuffelse. Her skulle jeg komme til et hav som var stille, og så var det like bølgete og urolig som alle andre hav. Kanskje endog mer bølgete, og det fortjener absolutt ikke sitt navn. Sånn blir det når markedsførerne har tatt over verden. De begynner i det små med et navn her og et der, men plutselig så er hele verden misvisende og motsatt. Grønland er hvitt, Stillehavet urolig, sitronbrus er uten sitron og månelandingen faller til jorden. Hva blir det neste? At storm melder pent vær?


Carmel beach, California


Santa Cruz, California.
Stille?


Pfeiffer beach, California

Markedsførere - det er farlige folk det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar