torsdag 24. november 2011

Lysglimt i cognac

Ja, nå synger det på siste verset. Med sola altså, forhåpentligvis ikke med undertegnede.
Vel, kanskje egentlig ikke med sola heller, den har sånn grovt regnet ennå 5 milliarder år og gå på. Sånn sett kan man jo si at både sola og jeg er midt i våre livssykler og i vår beste alder. Det som synger på siste verset er sola fra mitt ståsted i Varanger. Her er det lite håp om å bli solbrun i de nærmeste to månedene.Nei, brunfargen her i nord kommer nå mest fra brennevinet likevel. Noe godt fatlagret liver opp de tunge stunder i mørketiden. Som kjent er vi jo gode på å ty til denslags nord for moralsirkelen. Det gjelder bare å klare å komme seg ut av tåka når sola er tilbake i januar en gang. Klarer vi det? Den som har lever får se.


I mellomtiden er det bare å knipe igjen det ene øyet, kikke gjennom kånnjakkglasset mot parafinlampa, skvulpe litt, og så blir vel inntrykket omtrent sånn som over. Ihvertfall om  du forsøker ved åtte glass.

11 kommentarer:

 1. Hahahaha!!! Det er iallefall bra du har din måte!
  (mon tro om det funker på Østlandet? Skulle gjerne sett litt av dette lyset igjen...).

  Sabla fine bilder!! Litt dæven-effekt...

  SvarSlett
 2. Artige betraktninger og suverene bilder, Bjarne!

  SvarSlett
 3. Må bare slutte meg til Bjørnar over her. Misunner dere Varangerfjord-beboere! Både når det gjelder lys, landskap og ikke minst fuglene.

  SvarSlett
 4. Tøffe bilder og artig tekst! Her i Trøndelagen er ikke drikken så brun akkurat. Dråpene her er blanke og j... sterke, og slukker solglimt på én-to-tre :-)

  /Dag R

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelige kommentarer.
  Ingebjørg: Joda, det funker sikkert på østlandet også, bare glassene blir mange nok. :)

  SvarSlett
 6. Nu får æ ta mæ ein klunk ja...God latter,og gode bilda i ei tid som bare blir mørkere...! Skal definitivt knipe igjenn øye! :-))

  SvarSlett
 7. Helt nydelige bilder.Kanskje det blir noen bra bilder i mørketen også.

  SvarSlett
 8. Hvilken konjakk er det du benytter? Sist jeg var i Finnmark kjøpte jeg en som het - ja, akkurat - Finnmark. Den var god til innvortes bruk, men den ga ikke slike effekter mens den var i glasset. Er det noe jeg har gått glipp av? Uansett: Bra bilder og humoristisk tekst ga i hvert fall din konjakk.

  SvarSlett
 9. Flotte bilder og tekst Bjarne. Ser frem til å smake på denne konjakken når jeg kommer oppover :-)

  SvarSlett
 10. Kloke ord:) Vakre bilder.
  God helg.

  ketil

  SvarSlett
 11. ja, den mørketida kan gi depresjoner. Husk at nå får du minst to mnd. med blåtimen hele dagen og resten av døgnet nordlys. Det har enkelte fordeler å være så langt nord.

  Likte bildene.

  Kåre

  SvarSlett