torsdag 17. november 2011

De siste soldager

Lavt i sør står sola, de få timene den kreker seg over horisonten. Dagene er korte, og om en ukes tid glir vi inn i mørketiden. Dagene tar slutt - rett og slett. Smak litt på det begrepet; dagene slutter! Er ikke det noe sørgmodig over det? Som om alt er over.


Vel, ikke alt er over, heldigvis. Livet går sin gang også i mørketiden. Men før polarnatten legger sin blåe hånd over landskapet er det ennå mulighet for å nyte sola. Og samle på minner.

4 kommentarer:

 1. Anonym17:54:00

  Flott bilde og tekst til ettertanke Bjarne. Det får meg til å lure litt, jeg som har planlagt Finnmarkstur i desember med kona. Undrer litt over hva vi skal gjøre der oppe, nå som dagene har tatt slutt...

  SvarSlett
 2. Du kan jo eventuellt tvinne tomler...

  Nei, kjenner jeg deg rett så får du sikkert nok å gjøre. Dagene begynner jo igjen engang også.

  SvarSlett
 3. Åh, hvor jeg savner denne tida!! Bodde jo hele to måneder i strekk i Salttjern for et par år siden, men fatter ikke hvorfor jeg ikke tok flere bilder enn jeg gjorde. Noe av det beste var jo da sola kom tilbake i januar!! For en nydelig tid.

  Både bilde og tekst er treffende. Men dagene slutter vel ikke heelt, det kommer jo an på hva du gjør de til ;) (og om sollys inngår i definisjonen av dag..).

  SvarSlett
 4. Stilig bilde, ser nesten ut som en hval som ligger der på stranda og ser ut mot havet.

  Hver eneste dag hele året tar jo slutt. Og hver eneste dag hele åre må begynne :)

  SvarSlett