tirsdag 27. september 2011

Friskt nordlys

En gang tidlig på 90-tallet begynte jeg å fotografere nordlys. Dengang var det ikke særlig mange som drev på med denslags, og det føltes både nytt og spennende. Tidlig på 90-tallet, og rundt årtusenskiftet var det også mange spektatkulære nordlyskvelder med heftige lysshow i mange farger.

De siste årene har ikke nordlyset føltes like interessant for fotografering, og har gjerne blitt nedprioritert. Ja det har vært vintere uten at jeg har fotografert et eneste nordlys. Det er noe alle gjør nå for tiden, og nettet flommer over av nordlysbilder. Da har det vært mer interessant å gjøre egne ting og lage andre bilder. Solaktiviteten har dessuten vært lav de siste årene, og dermed har nordlyset også vært litt kjedelig.

I går kveld derimot var det som i de gode gamle dager. Et av de beste nordlys jeg har sett på mange år. Mye farger over hele himmelen, og det var faktisk morsomt å tilbringe kvelden under en fargerik stjernehimmel.

8 kommentarer:

 1. Ahhh...flotte bilder og veldig misunnelig :)

  SvarSlett
 2. Ja, når vi søringer drar fra Finnmark til Oslo kommer nordlyset. Men det var jo faktisk norlys i Oslo også den kvelden!
  http://iafs.deviantart.com/gallery/
  Det er min side. Om du ikke får tak i mld på facebook! :)

  SvarSlett
 3. Stian Didriksen09:16:00

  Der dro selvtilliten og motivasjonen IGJEN !!! Fantastiske bilder du har tatt igjen, er enda bitter for at jeg tilbrakte DEN kvelden hjemme..

  SvarSlett
 4. Anonym23:06:00

  Skulle ønske det var mulig å se sånt her i Bergen også :)

  Har en award til deg på bloggen min, valgfritt hva du gjør med den :)

  SvarSlett
 5. Ja, dette var en natt utover det vanlige - meget flotte bilder, selv om det flotteste "bildet" er selve opplevelsen.

  Beste nattfoto-hilsn, Fredrik

  SvarSlett