tirsdag 2. april 2019

Hornøya 2019


Da er den første av årets to workshop-er er gjennomført på Hornøya. Her kommer en liten oppsummering:

Alker

Denne gang var det ny samarbeidspartner, Stjørdal foto v/Kjetil Schjølberg. Kjetil er trivelig og løsningsorientert, så det fungerte helt utmerket. Han hadde også med endel snasne objektiver og kamera på utlån fra Nikon. Og godt var det. Allerede første dag hadde vi timevis med sluddbyger, noe som til slutt ga flere teler fuktproblemer. Utlånsobjektivene ble dermed redningen på dag to da flere objektiver måtte ligge til tørk. Takk!

Lomvi i hvitt

I og med de strenge ferdselsbegrensningene på Hornøya hadde vi også justert opplegget i forhold til tidligere. Torsdag – lørdag ved lunsj var vi ute på øya, deretter dro vi inn til Vadsø for fotografering fra fugleskjul i havna. Været gjorde at vi måtte droppe det på lørdag, men søndag lot det seg gjennomføre, så i alt 8 stk fikk prøve seg i skjulet. Med varierende resultat riktignok. De som ikke hadde dalt ned i skjul, fordrev tiden med harefotografering på Vadsøya. Harer var det nok av, men likevel ikke så lett å få gode bilder. Fikk noen erfaringer her som kan brukes til neste gang en litt større gruppe skal ut.

Forblåst skarv

Været er som kjent vanskelig å gjøre noe med. Det var til tider ganske frisk vind, og en stund lurte vi på om vi i det hele tatt skulle komme oss fra Hornøya. Det roet seg heldigvis til avreisetidspunktet, så akkurat den bekymringen var det ikke behov for, – forøvrig som de fleste andre bekymringer man måtte ha.

Tid for kurtisemating

Når det gjelder det luinariske så hadde vi også denne gang middag fra Varangerkokken. Bedre turmat finnes ikke, og jeg er hundre prosent sikker på at ingen har bedre mat ute på Hornøya enn vi. Altså en uovertruffen kombinasjon, frisk natur, masse fugleliv og god mat. Og etter kaffen avsluttet vi kvelden med litt nordlys.

Etter kaffen

Takk til alle deltakerne for hyggelige dager. Fint at alle er positive i fohold til de endringer og eventuelle problemer som måtte komme på grunn av vær og andre uforutsette omstendigheter. 
Takk også til de som på sitt vis bidro til en vellykket workshop:

Vardø havn
Scandic Vadsø
Artnzen Arctic adventure
Hertz Vadsø


Lunder i motlys

Fluktbilder i sterk kuling - ikke enkelt
 
Hare hopp
 

1 kommentar:

  1. Linda Bjørgan21:16:00

    Takk for super workshop Bjarne. Du og dine samarbeidspartnere hadde lagt forholdene perfekt til rette for at vi skulle få så gode forhold som mulig. Været får vi ikke gjort noe med, men vannrett snøfokk ble en spennende del av opplevelsen og har festet seg på den store minnebrikken. Kommer gjerne tilbake.

    SvarSlett