torsdag 29. september 2016

Workshop på Hornøya 2017

Fotoworkshop på Hornøya er blitt en tradisjon. Om du har lyst til å få spesielle bilder av sjøfugl i vinterlige omgivelser så blir det nå en ny mulighet. Knut-Sverre Horn og undertegnede ønsker velkommen til tre døgn med masse fugler, frisk havluft, friskt vær, spennende opplevelser og hyggelig selskap på Norges østligste punkt. Hornøya. Denne øya ut mot Barentshavet må vel sies å være Norges beste sted for å fotografere sjøfugl.
 

Hornøya i Finnmark er nemlig verdensberømt for sitt yrende fugleliv. Noe av det som er spesielt her er de mange artene og store mengdene sjøfugl. Her har hekkebestandene holdt seg mer stabil enn på mange andre fuglefjell hvor fuglene virkelig sliter. Fuglene er også lette å komme innpå her. Dette gir selvsagt flotte fotomuligheter. Mange premierte bilder er nettopp herfra og til og tatt under vår workshop. Et eksempel er dette: http://knutsverrehorn.blogspot.no/2012/10/ny-1-plass-i-european-wildlife.html 
 
 
I løpet av workshopen som varer fra torsdag til søndag vil vi dele av våre erfaringer. Du vil få informasjon om fuglelivet på øya og tips om hvor og hvordan du bør gå frem for gode bilder. Og selvfølgelig litt om fugle- og landskapsfoto generelt, og tanker rundt det å skape gode bilder. Hvis du ønsker det gir vi selvfølgelig også veiledning og tips under fotograferingen om hvordan du får de beste fuglebildene. På kveldstid blir det bildevisninger og hyggelig prat. Da ser vi også på dagens fotografiske resultater og du kan få tilbakemeldinger både fra oss og de andre deltakerne om du ønsker. Eller du kan utnytte det sene kveldslyset om du ønsker det. På dagtid er vi ute og fotograferer. Aktiviteten avpasses etter været. Vi forventer både storm og stille.


Vi tar kjører også båttur rundt Hornøya evt. Vardø og i Bussesundet. Her prøver vi å komme innpå de store flokkene av praktærfugl og stellerand. Men det blir også sjanser for å se en mengde annet fugleliv. (Værforbehold)


 I 2017 kjører vi to workshops. Datoene er 23.-26. mars og 30. mars - 2. april. Vi tar båt ut til Hornøya og bor på fyrstasjonen som blir vår base. På denne tiden er det fremdeles mørkt på natten. Blir det klarvær er det derfor også mulighet for nordlysfoto. De fleste som besøker Hornøya kommer hit på sommeren. Men når vi legger workshop såpass tidlig så er det gjerne vinterlige forhold, og dermed også større sjanse for de litt mer spesielle bildene.


I fjor ble det innført strengere ferdselsrestriksjoner på Hornøya. Det betyr at vi ikke kan bevege oss like fritt som tidligere, men det er ingen grunn til å fortvile likevel. De beste fotoplassene er fortsatt tilgjengelige, og alle bildene jeg viser her er tatt fra områder der vi har tilgang.

Workshopen koster kun kr. 5950,-. Dette inkluderer transport ut til øya, bildevisninger, overnatting, praktærfugl safari, kyndige ledere og trivelig selskap. For ikke å nevne den gode maten levert av Varangerkokken http://www.varangerkokken.no som selvfølgelig også er inkludert.
Reise til Vardø må du ordne selv, men vi kan selvsagt være behjelpelig med tips.
Bindende påmelding til Bjarne: bjarne@riesto.no eller 97147664
 
Her er det først til mølla prinsippet som gjelder, så ikke vent for lenge. Erfaringsmessig blir det fullt. Faktisk så er 23.-26. mars fulltegnet allerede, men har du ikke mulighet å delta på den andre så kan du selvsagt sette deg på venteliste.
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar