onsdag 6. april 2016

Workshop - og kontraster

Ikke alle er så glade i kontraster. Det er lett å se i mange fotografier nå til dags hvor alle mørke områder lysnes opp til det unaturlige og glorete HDR-bilder ødelegger det som kunne vært fine motiv og stemninger. Jeg er nå litt glad i kontraster jeg, enten det nå er i bilder eller når det gjelder været. Og  kontraster i været har det vært mellom de to workshopene på Hornøya i år, og det er spennende, utfordrende og gir masse ulike opplevelser. Likeså som kontraster i et bilde kan være mer spennende enn en jevnt lys flate hvor alt er like tydelig.

En skarve silhuett

Under første workshop holdt vi på å blåse bort. Ja det var til tider meget vanskelig å holde seg på beina, og alle opplevde en eller flere ganger de ble blåst overende. Og når hagl store som fingernegler slår i ansiktet med en fart på 27m/s så kjennes det. Og det kjennes kraftig for å si det sånn. Og så vi sola? Nei, jeg tror ikke det.

Fyr under nordlys

Den siste workshopen derimot ble en behagelig affære. Stort sett vindstille, klar himmel, vakre solnedganger og fine nordlyskvelder. For ikke å nevne temperaturen som i alle fall siste dagen minnet mer om sommer enn april.

En av de omtalte solnedganger, med toppskarv
 
Og de som var med fikk oppleve et yrende, svermende, flaksende, kaklende, skrikende, kurtiserende, parrende og tallrikt fugleliv. Som alltid på vår workshop så setter modellene seg pent til rette for fotografen.
Lunde i kveldslys

Som vanlig kunne vi på kveldene nyte god mat laget av mesterkokken Tor Emil Sivertsen. Tusen takk til han. Vi ble både mette og fornøyde.

Blide og hyggelige deltakere
 
Blir det workshop til neste år, i 2017? Selvfølgelig! Datoene er 23.-26. mars og 30. mars - 2. april. Altså når fuglene nettopp er kommet, aktiviteten er størst og området på sitt mest spennende. O allerede nå er det mulig å melde seg på. Ønsker du å delta? Send meg en mail!
 
 
Kaklende lomvi
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar