tirsdag 21. april 2015

Hornøya og verden - i svarthvitt

Noen ganger er det ikke så helt enkelt å får oversikt. Enten det nå gjelder utviklingen ute i verden, eller de nære ting. Det er så mye inntrykk, så mye som skjer og alt henger sammen på et innfløkt vis. Økonomien ute og her hjemme, forurensning, klima, krig, flyktningekatastrofer, bensinprisen og innholdet i fiskekakene på tallerkenen. Noen ganger blir det for mye. Rett og slett!

Da er det enklere å se verden i svart hvitt. Enten er det bra eller dårlig, rett eller galt. Ingen forstyrrende nyanser i det å ta stilling til samfunnet rundt oss. Da blir det også enklere å ta valg, enten det gjelder middagstallerkenen eller stilling til hvilket parti som skal få stemmen ved neste valg. Problemet er at når valget kun står mellom rett og galt så blir det som oftest galt. Uansett om det ser rett ut. Men enkelt er det. Og det er jo bra?

Derfor tenkte jeg at jeg skulle gjøre det litt enkelt for meg denne gangen. Også i naturen er det mye sammenheng som forstyrrer oversikten. Svart eller hvitt synes jeg høres greit ut, så da tenkte jeg at det måtte vel være en grei løsning for bildene. Men til min forskrekkelse så ser jeg jo at svarthvitt slett ikke er svart eller hvitt. Det er noen forstyrrende gråtoner der. Ja til og med noen andre toner som ikke er grå engang. Ja, ja, jeg får se om jeg kan gjøre enklere neste gang.

Krykkjeberget er verken svart eller hvitt...


men lomvien kan synes litt enklere sånn - inntil man tar en nærmere kikk.

Havelle mot lys himmel. Ikke så unyansert det heller,

men toppskarv burde være bankers. 

Ute i naturen er det alltid noe unaturlig som dukker opp. Helt naturlig.

2 kommentarer: