mandag 12. mars 2012

Bilder fra workshop i Kvikkjokk

I månedskiftet februar/mars holdt jeg en fotoworkshop i Kvikkjokk.


Kvikkjokk ligger inn mot fjellene i nord-Sverige, og har Skandinavias største villmarksområde tett innpå. En fantastisk og variert natur med elvedaler, fjell og rett ved nasjonalparkene Padjelanta og Sarek. Et utmerket sted for landskaps og faunafotografering.

Neste workshop blir i September. Da er det høstfarger, og lett å ta seg rundt til de fine motivene. Vi vil ferdes til vanns på elva og i det store deltaområdet. Fremdeles vil det være fugl igjen her som venter på høsttrekket. Opp i høyden må vi også for å nyte utsikten og fargespillet. Motivene står bokstavelig talt i kø på den årstiden.

Men fortsatt var det altså vinter:

Kamajokk
Selv om man forbereder seg, er det vanskelig å gjøre noe med været. De dagene workshopen varte var ikke velsignet med det beste himmelen hadde å by på, men ut for å fotografere måtte vi jo likevel. Å komme seg ut i naturen for å fotografere og la seg inspirere er jo noe av poenget med å være på en sånn plass. Heldigvis tok deltakerne det sporty og lot seg ikke stoppe selv om sneen lavet ned.

Hvit skog

Nordlysfotografering utenfor Kvikkjokk Fjellstation.
Heldigvis ble det en kveld med klarvær.

Nammasj

Workshopen ble holdt på Kvikkjokk Fjellstation som vi hadde som base. Der var det god frokost, vi fikk en solid lunsjpakke, og middagene var i gourmet klassen. Her var det fort gjort å legge på seg et par kilo. Fototur på dagene bidro til at kaloriene heldigvis fikk litt fart på seg.
Forrett

Hovedrett

Dessert

4 kommentarer:

 1. Anonym15:23:00

  Det ser delikat ut och bilderna likaså!/ G

  SvarSlett
 2. Bjarne, dette var noe bedre standard på maten enn det vi hadde på Hornøya sist, men det er vel ikke derfor man reiser på fototur.
  Skal opp til Varanger i Mai og være der ei uke så det hadde vært trivelig om vi kunne ta en kopp kaffe.

  Kåre

  SvarSlett
 3. Lovely photos of the snow. The food looks great.

  SvarSlett
 4. Tack för en bra kurs./Kjell-Åke

  SvarSlett