fredag 16. desember 2011

I mangel på frost

Det finnes sikkert noen degenererte sjeler som er glad for at været er som det er om dagen. Mildt, vått og ekkelt er det. Ikke brukanes til noenting. Hvor er den gode gamle kalde vinteren? Ikke her hvor jeg er iallefall.

Ja, det er så mildt at man ikke kan fyre i ovnen engang. Og om man gjør det så blir det fort så varmt inne at dører og vinduer må opp. Den eneste som blir glad for det er kråka. Nei, da legger jeg ved et bilde fra de riktig kalde gode gamle dager, da frost virkelig var frost. Selv inne i stua var det mange blå, og til tross for intens fyring nådde ikke varmen engang til utsida av ovnen. Det var da vi finnmarkinger kokte kald kaffe og var fornøyd med det. Nå derimot ...

4 kommentarer:

 1. Artig tekst og tøft bilde. Da hadde du sikkert mye høy i hatten.

  SvarSlett
 2. Føler med deg, selv om jeg foretrekker å koke varm kaffe ;) På Østlandet er det ikke mye bedre. Jeg har ikke brukt de lårhøye tovaluggene siden jeg flytta fra Finnmark. Kanskje like så greit...

  Herlig bilde. Jeg så ikke hva det var før nå (har altså vært inne å kikka før jeg leste teksten). Trodde det var en frostkledt busk, men den var så frisert og fin i formen. Jaja.

  SvarSlett
 3. Takk.
  Godt å få litt medfølelse i disse vanskelige tider. ;)

  SvarSlett
 4. Ja, det var tider det. Men det er vel kanskje like bra at kulda har gitt seg litt. Særlig under 45 - 50 minusgrader er ikke nødvendig. Da kan det til og med spøke for konjakken.

  SvarSlett