onsdag 9. februar 2011

Unik workshop

Workshop ved Barentshavet med stellerand og lomvi i snefokkKnut Sverre Horn og undertegnede ønsker velkommen til en fotoworkshop utenom det vanlige. Tre dager med fotografering, foredrag og opplevelser på Norges østligste punkt.

Hornøya i Finnmark er verdensberømt for sitt yrende fugleliv. noe av det som er spesiellt her er de mange artene og store mengdene sjøfugl., og det at de er så lette å komme innpå at du nærmest kan få dem på "klappehold". Dette gir selvsagt flotte fotomuligheter.


De fleste som besker Hornøya kommer hit på sommeren. Vi gjør det uvanlige å legge oppholdet her i månedskiftet mars/april. Det gjør at vi får hele fuglefjellet for oss selv. Dessuten kan vi få unike bilder i vinterlige omgivelser.

I løpet av forelesningene vil vi dele av våre erfaringer. Du vil få en innføring i naturfoto generellt, om fugle og landskapsfoto, komposisjon og tanker rundt det å skape gode bilder med et eget uttrykk. Vi gir selvfølgelig også veiledning og tips under fotograferingen om hvordan du får de beste fuglebildene, og hvordan du best utnytter det aktiske lyset for bilder av kystlandskapet i nord. Selvsagt blir det også flere bildevisninger, og du får også mulighet til å vise egne bilder.
I tillegg vil ornitolog Tormod Amundsen fortelle om fuglelivet i Varanger og regionen.
Vi er begge erfarne naturfotografer. Jeg har levd som profesjonell i ti år, har gitt ut tre bøker med bilder fra Finnmarkslandskapet, og holdt mange workshops de siste årene. Knut Sverre er en dyktig fuglekjenner og meget dyktig fotograf med visjoner om tanker rundt det å skape gode bilder, noe som hans blogg er et vitne om.
Dato er 31 mars - 3 april. Vi tar båt ut til Hornøya og bor på fyrstasjonen som vi vil ha for oss selv. Her foregår forelesningene, her lager vi mat og har sosoalt samvær.

Forelesningene vil i hovedsak foregå på kveldstid. Da ser vi også på dagens fotografiske resultater og gir veiledning. På dagtid er vi ute og fotograferer, men dette avpasser vi også etter været. vi forventer både storm og stille.

På denne tiden er det fremdeles mørkt på natten, så blir det klarvær forsøker vi oss på nordlysfoto. På forhånd vil vi fortelle deg hvordan du lager vellykkede nordlysbilder.

Vi vil også ta en båttur rundt Hornøya og i Bussesundet. Her blir det muligheter for å fotografere bl.a. praktærfugl og stellerand. (Værforbehold) Kanskje vi også hiver ut litt mat til Havørna.


Workshopen koster kun kr. 2900,-. Dette inkluderer båttur og transport ut til øya, forelesninger, overnatting og mat. Reise til Vardø må du ordne selv, men vi kan selvsagt være behjelpelig med tips.

Påmelding til Bjarne: bjarne@riesto.no eller 97147664

Her er det først til mølla prinsippet som gjelder, så ikke vent for lenge.
6 kommentarer:

 1. Dette skulle jeg gjerne vært med på, men tror nok at turen fra sørlandet til finnmark blir for dyr. Lykke til med opplegget! Utrolig flotte bilder! Likte særlig godt lundefuglene i snø og praktærfuglen. De som får være med dere er heldige!
  Vennlig hilsen Magne

  SvarSlett
 2. Auda! Dette gjør skikkelig vondt! Jeg har nettopp sjekket norwegian og ser at man kan reise tur retur Kristiansand/Kirkenes for under to tusen. Likevel får jeg ikke til å reise. Har ordnet meg fri fra jobb for å være en uke på Fokstumyra, så da har jeg ikke frimodighet til å spørre om mer fri.

  SvarSlett
 3. Ja Magne, her gjelder det å proritere riktig. Det blir sikkert fint på Fokstumyra også. Men ikke sååå fint som ... :)

  SvarSlett
 4. Hadde jeg bodd i Finnmark i år også, så skulle jeg slått til på denne. Det hadde vært trivelig å treffe dere begge to! -Og så tror jeg det blir et bra opplegg. Men som student sørant blir det desverre litt for meget økonomisk å slenge seg med.

  Kanskje en annen gang. Uansett, Hornøya skal jeg tilbake til!

  Hilsen Ingebjørg

  SvarSlett
 5. skulle VELDIG gjerne vært med her men skal på studietur til England.
  Lykke til - håper det blir mange flotte fuglebilder fra Varanger som vil fylle nettet - slik at folk ser dette fantastiske stedet vi bor i!

  SvarSlett