mandag 30. august 2010

Kajak og gammelt telt.

Årets padletur foregikk i Stockholms skjærgård. Vi leide kajak ute på øya Möja og padlet videre ut i naturreservatet som består av en masse øyer og skjær. Den varme sommeren ga godt håp om om fint vær, og det gjaldt iallefall for første dagen og kvelden som er avbildet under.
Men, som den skarpe observatør nok kan se av skyene i det første bildet så er det en endring på vei. Et slitt telt fra 70-tallet viste seg kanskje å ikke være ideell utrustning for natta. Stiv kuling og heftig slagregn gjorde underverker med den gamle teltduken. Vi fikk erfare at klær og soveposer har meget gode egenskaper når det gjelder å trekke til seg vann som renner over et teltgulv. Ingen grunn til å klage over det altså. Ved litt eksperimentering så fant vi også ut at ved å legge seg i fosterstilling midt i teltet var det nesten mulig å unngå kontakt med den våte teltduken som hang i en vakker bue over gulvet.
Heldigvis får jeg vel si så klarnet det opp etter frokost. Sol og vind var like effektivt som et 2500W tørkeskap. Riktignok er det ikke like mye flått i tørkeskapet som i grenene der soveposene hang, men pytt pytt.... Flått er iallefall mindre enn Finnmarksmygg.

1 kommentar:

  1. Anonym16:16:00

    Artig historie. Men klok av omtrent samme erfaring oppe ved Vasavannet kjøpte jeg nytt telt, veldig bra:

    http://www.xxl.no/villmarksliv/telt-lavvu/telt/ringstind-light-2-telt-1054985

    SvarSlett