mandag 14. januar 2013

Fotoworkshop på Hornøya

Har du lyst å oppleve sjøfugl på nært hold, og å få unike bilder i vinterlige omgivelser? I så fall bør du lese videre. For tredje gang ønsker Knut-Sverre Horn og undertegnede velkommen til tre dager med fugler, havsluft og friskt vær, opplevelser og hyggelig selskap på Norges østligste punkt. Og det er vel ikke helt feil at det kanskje også Norges beste sted for å fotografere sjøfugl.
Hornøya i Finnmark er nemlig verdensberømt for sitt yrende fugleliv. Noe av det som er spesiellt her er de mange artene og store mengdene sjøfugl, og det at de er så lette å komme innpå at du nærmest kan få dem på "klappehold". Dette gir selvsagt flotte fotomuligheter. Mange premierte bilder er nettopp herfra og til og tatt under vår workshop: http://knutsverrehorn.blogspot.no/2012/10/ny-1-plass-i-european-wildlife.html


 (Her tas vinnerbildet)
 
De fleste som besøker Hornøya kommer hit på sommeren. Men når vi legger workshopen såpass tidlig så er det helt andre forhold, og dermed også større sjanse for spesielle bilder.
I løpet av dagene vil vi dele av våre erfaringer. Du vil få en innføring i naturfoto generellt, om fugle og landskapsfoto, og tanker rundt det å skape gode bilder. Vi gir selvfølgelig også veiledning og tips under fotograferingen om hvordan du får de beste fuglebildene. På kveldstid blir det forelesning og bildevisning. Da ser vi også på dagens fotografiske resultater og gir veiledning. På dagtid er vi ute og fotograferer. Aktiviteten avpasses etter været. Vi forventer både storm og stille.
Også i år blir det to workshoper. Datoene er 21-24 mar og  4-7 april. Vi tar båt ut til Hornøya og bor på fyrstasjonen som vi vil ha for oss selv. Her foregår forelesningene, her lager vi mat og har sosialt samvær.
På denne tiden er det fremdeles mørkt på natten, så blir det klarvær er det også mulighet for nordlysfoto.


Det blir også mulighet for båttur rundt Hornøya og i Bussesundet. Her prøver vi å komme innpå de store flokkene av praktærfugl og stellerand. Men det blir også sjanser for å se en mengde annet fugleliv. (Værforbehold)

Workshopen koster kun kr. 4950,-. Dette inkluderer båttur og transport ut til øya, forelesninger, overnatting og mat. Reise til Vardø må du ordne selv, men vi kan selvsagt være behjelpelig med tips.

Bindende påmelding til Bjarne: bjarne@riesto.no eller 97147664

3 kommentarer:

 1. Hello Bjarne,
  You have a very interesting blog!
  I lobe the picture of aurora borealis and the african photos with the elephants.
  Were they taken in Namibia around Etosha by any chance?
  I lived in South Africa for 16 years and loved every minute of it!
  Well done!

  SvarSlett
 2. Hi!
  Thanks! I'm pleased that you like my blog even though the text is Norwegian. I suppose google can help.
  You're right. The elephants are taken in Etosha.

  SvarSlett
 3. Unfortunately I don't have the time to have translated each blog I come across, but when it comes to Africa, my heart beats just a little faster!
  Thanks for your reply and take the time to visit my blog, got nice pics too! ;-)
  Cheers, Bjarne!

  SvarSlett