Gjør som toppskarven, vær ute i god tid
Det er ikke vår ennå, men på tide å planlegge den. En perfekt måte å innlede vårens eventyr er fotoworkshop på Hornøya. Om du har lyst til å få spesielle bilder av sjøfugl i ennå vinterlige omgivelser så blir det nå en ny mulighet. Knut-Sverre Horn og undertegnede ønsker velkommen til tre døgn med masse fugler, frisk havluft, friskt vær, spennende opplevelser og hyggelig selskap på Norges østligste punkt. Hornøya. Denne øya ut mot Barentshavet må vel sies å være Norges om ikke Europas beste sted for å fotografere sjøfugl.
Det som er spesielt her er de mange artene og store mengdene sjøfugl, samt at de er lette å komme innpå. Dette gir selvsagt flotte fotomuligheter. Mange premierte bilder er nettopp herfra og til og tatt under vår workshop. Et eksempel er dette: http://knutsverrehorn.blogspot.no/2012/10/ny-1-plass-i-european-wildlife.html
Her har også hekkebestandene holdt seg mer stabile enn på mange andre fuglefjell hvor fuglene virkelig sliter.
De fleste som besøker Hornøya kommer hit på sommeren. Når vi legger workshop såpass tidlig så er det gjerne vinterlige forhold, og dermed også større sjanse for de litt mer spesielle fuglebildene. På denne tiden er det fremdeles mørkt på natten. Blir det klarvær er det derfor også mulighet for nordlysfoto.
Workshopen er fra torsdag til søndag. Vi som er ledere vil dele av våre erfaringer. Du vil få informasjon om fuglelivet på øya og tips om hvor og hvordan du bør gå frem for gode bilder. Og selvfølgelig litt om fugle- og landskapsfoto generelt, og tanker rundt det å skape gode bilder. Hvis du ønsker det gir vi selvfølgelig også veiledning og tips under fotograferingen om hvordan du får de beste fuglebildene. På kveldstid blir det bildevisninger og hyggelig prat. Da ser vi også på dagens fotografiske resultater og du kan få tilbakemeldinger både fra oss og de andre deltakerne om du ønsker. Eller du kan utnytte det sene kveldslyset ute om du ønsker det. På dagtid er vi ute og fotograferer. Aktiviteten avpasses etter været. Vi håper på både storm og stille.
En av dagene tar vi også en båttur i farvannet rundt Vardø. Her prøver vi å komme innpå de store flokkene av praktærfugl og stellerand. Men det blir også sjanser for å se en mengde annet fugleliv. (Værforbehold)
Også i 2018 kjører vi to workshops. Datoene er 22.-25. mars og 5.-8. april. Vi tar båt ut til Hornøya og bor på fyrstasjonen som blir vår base.
Vi ordner alt for deg; transport ut til øya, overnatting, alle måltider, bildevisninger, praktærfugl safari, kyndige ledere, trivelig selskap og nye venner. For ikke å nevne masse frisk luft. Den gode maten som alltid får lovord, blir levert av Varangerkokken http://www.varangerkokken.no
For de som ønsker det vil det også være mulig, iført tørrdrakt, å svømme sammen med lomvi, fotografere og filme fuglene under vann. Dette er ikke inkludert, og må bookes på forhånd.
Reise til Vardø må du ordne selv, men vi kan selvsagt være behjelpelig med tips.
Spørsmål og bindende påmelding til Bjarne: bjarne@riesto.no eller 97147664
Her er det først til mølla prinsippet som gjelder, så ikke vent for lenge. Da er det fullt.
Alle bildene ar fra vår workshop i 2017, unntatt nordlysbildet. slike bilder var det ikke værforhold til.
I really liked reading you post. It looks like a very nice place to visit. You captured some amazing pictures!!
SvarSlettHenry
Thanks. You are welcome to Our workshop if you like. :)
Slett