torsdag 11. desember 2014

Stort og smått

Alt som er stort har engang vært lite, enten det nå gjelder flodhester, ølmager, egoer eller formuen til Bill Gates. Eller - tenk på det største som finnes - universet. En gang har også det vært lite. Ja faktisk så bitte bitte bitte lite at du ikke ville kunne se det. Om du fantes da, men det gjorde du jo ikke fordi du kunne ikke finnes før universet du lever i ble til. Dessuten er det så lenge siden at du ville være altfor gammel nå til å lese denne teksten. Om du nå fantes den gang, men det gjorde du altså ikke.


Liten elefant, og en som har vært liten elefant 

Vel, universet har vokst og mye annet også. Da universet var lite fantes heller ikke elefanter, i tillegg til deg og mye annet. Elefanter er jo ganske store, så de måtte nok vente til universet hadde vokst litt før de fikk plass. Selvtilliten til Petter Northug også, men den har viss krympet litt igjen. Sånn er det med utviklingen, alt har sin tid som det passer inn i. Eller ikke passer inn i, alt ettersom.


Noen små og noen større Impala

Det som er stort og skummet har ofte vært lite og søtt. Som hooligans - eller løver. En liten løveunge ser ganske fristende ut å ta opp i fanget, ikke sant? Men en stor, voksen løve? Får du den lyse ideen å gå ut av bilen for og gjøre det vil du sannsynligvis få deg en overraskelse du sent vil glemme. Eller du vil antakelig ikke kunne huske det i det hele tatt, for det lyset du engang så vil slukne ganske fort.

Løver i kveldssol - og tre ulike størrelser

2 kommentarer: